Welkom
progress indicator
Bezig met toevoegen...

MegaGroup 'brings water to life' in Kenia

vrijdag 14 december 2018

Veghel, 18 december 2018 – Afgelopen maand werd het management team van MegaGroup en het Amref Health Africa team uitgedaagd en begeleid door Better Future om samen te werken aan waterprojecten in Kenia.

Het doel is om samen een plan te ontwikkelen voor het oprichten van sociale ondernemingen die drinkwater beschikbaar maken in afgelegen gemeenschappen. De samenwerking resulteerde in een lange-termijn relatie tussen Amref Health Africa en MegaGroup. Samen werken zij nu aan een social business model om watertoevoerpunten in Kenia te bouwen en zo drinkwater beschikbaar te maken voor consumptie, sanitatie en irrigatie.

Met 16 miljoen inwoners, is 41% van de Kenianen nog steeds afhankelijk van onverbeterde waterbronnen zoals vijvers, oppervlakkige bronnen en rivieren terwijl 59% geïmproviseerd sanitair gebruikt. Deze uitdagingen leven met name in afgelegen gebieden en sloppenwijken rondom steden. Slechts 9 van de 55 wateraanbieders in Kenia bieden een continue watertoevoer, waardoor de bewoners zelf naar andere oplossingen moeten zoeken voor hun basisbehoeften. 

In afgelegen gebieden moeten de mensen vaak 2 uur lopen om water te halen om te drinken en koken, dus blijft er weinig tijd over om andere activiteiten te ontplooien zoals het beregenen van velden en kweken van gewassen. Toch wordt zelfs in afgelegen gebieden water behandeld als een onderneming. Hele dorpen werken samen om waterprojecten te realiseren en betalen voor het gebruik ervan. Het Amref team bestaat uit mensen uit heel Kenia die werken aan het verbeteren van de gezondheid in hun regio. Vaak hebben ze persoonlijke ervaring met de problemen die gebrek aan water kunnen veroorzaken. De expertise van MegaGroup, ervaring van Amref en de ondernemersgeest van de lokale bevolking worden samengebracht in een nieuw te ontwikkelen business model waarmee water beschikbaar wordt gemaakt in vele delen van Kenia voor consumptie, sanitatie en irrigatie. Het doel is om de levens van mensen te verbeteren in 1.000 gemeenschappen in de komende drie jaar.

MegaGroup weigert te accepteren dat water schaars is en ziet het als hun doel om water beter toegankelijk te maken en zo de levens van mensen te verbeteren. De samenwerking met Amref is onderdeel van dit doel en een geweldige kans om een verschil in de wereld te maken. Samen brengen zij water tot leven.

MegaGroup is de hodingorganisatie voor zeven technische groothandels actief in watertechniek. Meer dan 250 medewerkers ondersteunen iedere dag klanten in de irrigatie, waterbehandeling, geothermie en zwembadbranche, met als doel water tot leven te brengen op de meest efficiënte en effectieve manier. In en buiten Europa.

Better Future is een consultancy bureau voor leiderschap en strategie, gespecialiseerd in het vormgeven en ondersteunen van leerervaringen op het gebied van doelgedreven groei. De thuisbasis is Nederland maar Better Future opereert wereldwijd. Door contact te zoeken met ngo’s, initieert Better Future sociale impact. Better Future is een gecertificeerde B-Corp.

Amref Health Africa (in Nederland bekend als Amref Flying Doctors) is een internationale gezondheidsorganisatie opgericht in Kenia waar ook de hoofdvestiging is. Met meer dan een halve eeuw ervaring in het leveren van gezondheidszorg en het ontwikkelen van innovatieve methoden, ondersteunt Amref de mensen in het hart van de samenleving, met name vrouwen en kinderen, om zo een blijvende verandering in gezondheid te realiseren.

Meer informatie:

www.megagrouptrade.com
www.better-future.com
www.amref.org

 

 

1000