Welkom
progress indicator
Bezig met toevoegen...

MegaGroup helpt Kerala

dinsdag 28 augustus 2018

MegaGroup helpt inwoners Kerala aan schoon drinkwater

Veghel, 22 augustus 2018 – Afgelopen week vonden er door hevige regenval overstromingen plaats in de Indiase deelstaat Kerala. Hierdoor is een groot gebrek aan drinkwater ontstaan. MegaGroup heeft samen met Rotary Club of Cochin Suburb Trust drie waterzuiveringstoestellen naar het getroffen gebied gestuurd om de lokale bevolking van schoon drinkwater te voorzien.

Het heeft sinds 8 augustus onafgebroken geregend in de door overstromingen geteisterde Indiase deelstaat Kerala. Tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen zijn op de vlucht voor het water. Ze zijn ondergebracht in een van de 4000 tentenkampen die hiervoor door de regering zijn opgezet. Bij de overstromingen, de ergste in 100 jaar, zijn meer dan 350 mensen om het leven gekomen.


Door de overstromingen is er een groot gebrek aan drinkwater ontstaan. Twee treinen gevuld met anderhalf miljoen liter drinkwater zijn onderweg naar het gebied in het zuidwesten van het land. Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte en bij MegaGroup werken we samen met mensen uit het getroffen gebied. Daarom gaat de situatie ons direct aan het hart. In samenwerking met één van onze leveranciers en de Rotary Club of Cochin Suburb Trust hebben we drie draagbare waterdesinfectie-units naar Kerala gestuurd. Deze units kunnen per dag tot wel 5,000 liter schoon water produceren en hebben geen stroom nodig. We hopen hiermee een groot aantal slachtoffers in de randgebieden te kunnen helpen.


MegaGroup is de holdingorganisatie van onder andere Bosta Nederland en Bosta België. Watertechniek is onze passie en het is onze missie om water beschikbaar te maken om de levens van mensen te verbeteren. Dit doen we met name op het gebied van waterbehandeling, irrigatie, geothermie en zwembad.


1000